POLITIKA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKI:

1.Splošno
Trgovec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo Trgovec uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Trgovec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu Trgovec posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

2. Uporaba osebnih podatkov
Trgovec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
- ime in priimek;
- naslove za dostavo;
- podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
- davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
- naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
- geslo v šifrirani obliki;
- kontaktno telefonsko številko;
- državo bivanja;
- druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
- druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, kulshop.si ne odgovarja.


3. Piškotki in IP naslovi
Trgovec vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Trgovec lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti Trgovec zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Informacije o piškotkih

Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se prenesejo v vaš računalnik ali napravo, ko obiščete naše spletno mesto.

Namen piškotkov
Piškotke uporabljamo zato, da naredimo vaš obisk in nakupovanje na našem spletnem mestu še učinkovitejše. S piškotki naredimo naše spletno mesto tudi prijaznejše uporabnikom in skušamo razumeti vaše nakupovalne navade.

Kako uporabljamo piškotke
Piškotke uporabljamo, da:

  • si zapomnimo vaše podatke za prijavo;
  • vas prepoznamo, ko se prijavite v naše spletno mesto;
  • si zapomnimo izdelke, ki ste jih dali v nakupovalno košarico, ko med brskanjem zaidete na različne strani, ali ko greste na blagajno ali pa zaključite z brskanjem, ne da bi izvedli nakup;
  • zbiramo podatke, ki bi nam pomagali pri pošiljanju oglasnih sporočil, ki vas zanimajo;
  • si zapomnimo vaše nastavitve iskanja, npr. izbrani jezik, velikost besedila, postavitev strani ali barvno shemo. Vse to omogoča, da je brskanje po našem spletnem mestu hitrejše in enostavnejše;
  • zbiramo analitične podatke, kot so število obiskovalcev našega spletnega mesta in katere so najpogosteje obiskane strani našega spletnega mesta; zbrane analitične informacije uporabljamo za trženje in načrtovanje virov;
  • spremljamo, ali se naše stranke in obiskovalci našega spletnega mesta zlahka prilagajajo spremembam le-tega.

Podatki, ki jih zberemo s piškotki
Piškotki nam pomagajo zbrati informacije o tem, kako vi uporabljate naše spletno mesto, ne shranjujemo pa si podatkov o vaših piškotkih in podatkov, ki bi lahko razkrili vašo identiteto. Shranimo le edinstven ID seje, ki nam pomaga pri pridobivanju uporabniškega profila in osebnih nastavitev pri vašem naslednjem obisku našega spletnega mesta.

Vrste piškotkov

  • Piškotki seje – piškotki te vrste se med brskanjem začasno shranijo na vašem računalniku ali napravi in se ob koncu brskanja zbrišejo z vašega računalnika ali naprave.
  • Stalni piškotki – piškotki te vrste pa ostanejo na vašem računalniku dlje časa. Stalni piškotki se uporabljajo tam, kjer moramo vedeti, kdo ste, dlje časa, kot le za čas trajanja ene seje brskanja.


Upravljanje piškotkov
V meniju večine brskalnikov najdete možnost za upravljanje piškotkov s prilagoditvijo ali konfiguriranjem nastavitev piškotkov. Običajno bo brskalnik ponudil možnost za:

  • ogled vaših piškotkov,
  • dovoljenje piškotkov,
  • onemogočanje vseh piškotkov ali zgolj nekaterih,
  • onemogočanje vseh piškotkov ob zaprtju brskalnika,
  • blokiranje piškotkov,
  • prejemanje obvestil ob prejemu piškotkov.


Če v nastavitvah vašega brskalnika naše piškotke blokirate, morda ne boste mogli dostopati do določenih vsebin našega spletnega mesta, npr. storitev nakupovalne košarice, upravljanja naročil ali osebnih prilagoditev, kar bo morda vplivalo na brskanje po našem spletnem mestu. Če nastavite brskalnik, da briše vse piškotke, se bodo prav tako zbrisale vaše osebne nastavitve brskalnika, ko ga zaprete.

Pazite: Če nastavitev brskalnika niste prilagodili tako, da ne sprejema piškotkov, bo naš sistem izdal piškotke, kakor hitro boste obiskali naše spletno mesto.

Za več informacij o piškotkih obiščite:
www.allaboutcookies.org
www.youronlinechoices.eu
www.international-chamber.co.uk/our-expertise/digitaleconomy
http://www.cnil.fr/vos-libertes/vos-traces/les-cookies/


4. Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov
Trgovec je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Trgovec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Trgovca.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Trgovec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Trgovec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Trgovec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, DHL, UPS ipd.) bo Trgovec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo Trgovec stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.


5. Izvajanje politike zasebnosti
Vse pri Trgovcu redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s Trgovcem.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo Trgovcu sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik Trgovcu poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Trgovec bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

Dodatna pojasnila
Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@kulshop.si


Sprejmi

KULSHOP.SI uporablja piškotke, da bi lahko ustrezno služila spletne vsebine in nemoteno nakupovanje:  Potrdite in omogočite nakupni proces in druge vsebine, ki jih ni mogoče zagotoviti brez piškotkov. S potrditvijo na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov. Sprejmite piškotke in si oglejte odlične izdelke!